perjantai 30. lokakuuta 2015

Pitchaus-harjoittelua


Viime luennolla pääsimme jo ryhmän kanssa harjoittelemaan pitchausta omasta aiheestamme. Ensi luentoa varten tulee valmistella kahden minuutin mittainen pitchaus-esitys. Tässä on pitchaus-esityksemme mallipohja, oikea esitys varmasti muuttuu esiintyjien kaltaiseksi.

Tässä on lisäksi kurssia varten päivitetty projektisuunnitelma:



Johdanto

Tämän vuoden aikana monet teistä ovat varmasti lukeneet ja kuulleet ikävistä onnettomuuksista suojateillä. Kuinka moni teistä on ollut joskus vaarallisessa tilanteessa suojatiellä? Kuinka monen tilanteessa oli mukana kännykkä?

Suomessa suojateillä on nimensä puolesta valheellinen turvallisuuden imago. Muissa maissa suojatietä kutsutaan esimerkiksi “övergångställe” ja “crosswalk”, jotka eivät luo mielikuvaa turvallisesta paikasta.

Tämän lisäksi tienkäyttäjien tarkkaamattomuus on lisääntynyt mobiililaitteiden myötä. Monet ihmiset kävelevät liikenteessä puhelin kädessä tai kuulokkeet korvilla luottaen muihin liikenteenkäyttäjiin.

Näiden kahden edellä mainitun syyn vuoksi ryhmämme päätti ottaa kohderyhmäksi yhden riskiryhmän eli lapset. Heidän havainnointi- ja arviointikyky on aikuiseen verrattuna vielä kehittymässä, ja jos he vielä käyttävät samalla mobiililaitteita, onnettomuusriski kasvaa entisestään. Nykyään vanhemmat kuitenkin haluavat, että he pystyvät tavoittamaan lapsensa.

Ratkaisu

Me saimme idean applikaatiosta, joka lisää lasten liikenneturvallisuutta. Applikaation perusidea on, että se lukitsee kännykän suojatien läheisyydessä. Jos lapsi pelaa, viestittelee tai kuuntelee musiikkia puhelimella kävellessään liikenteessä, lukituksen avulla voidaan varmistaa että hän kiinnittää enemmän huomiota suojatien läheisyydessä. Lukitun puhelimen avulla on mahdollista kuitenkin soittaa esimerkiksi hätänumeroon tai vanhemmille, joten esimerkiksi suojatieonnettomuuden jälkeen kyseinen puhelin toimii tälläkin alueella. Applikaatio perustuu gps-dataan ja kiihtyvyysantureihin.

Applikaation käyttäjä on pääasiassa kouluikäinen lapsi, joka kulkee päivittäin esimerkiksi kouluun tai harrastuksiin. Asiakas on lapsen vanhempi, joka haluaa lisätä lapsensa turvallisuutta liikenteessä.

Applikaatio käytännössä

Applikaatio on ilmainen ensimmäisen kuukauden ajan, ja sen jälkeen sen käyttämisestä maksetaan kuukausimaksu. Tällä tavalla asiakkaat voivat itse todeta, onko applikaatio hyödyllinen ja tarpeellinen.

Applikaation lanseeraus on tarkoitus tehdä osana kampanjaa, joka kannustaa lapsia kävelemään tai pyöräilemään kouluun. Kun enemmän lapsia kävelee itse kouluun, koulujen lähellä liikenne muuttuu rauhallisemmaksi ja samalla myös lisää liikenneturvallisuutta. Tavoite olisi toteuttaa kampanja yhdessä Liikenneturvan kanssa, jonka avulla applikaatiomme saa lisää uskottavuutta.

Lopetus
Loppujen lopuksi jos tämä applikaatio estää yhdenkin loukkaantumisen tai pelastaa yhdenkin lapsen hengen, se on saavuttanut tavoitteensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti