keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Applikaatio loppusuoralla, H-hetki lähestyy

Projektin esittelytilaisuuteen on enää puolitoista viikkoa ja sovelluksemme alkaa olla esittelykunnossa! Tällä viikolla olemme suunnitelleet esittelytilaisuutta, esittelymateriaaleja sekä viimeistelleet sovellustamme.

Turvassa yli -applikaatio
Applikaation kehitys on edistynyt hyvin ja meillä on valmis demoversio. Ohjelman tärkeimmät toiminnallisuudet ovat kunnossa ja toimivat kohtuullisesti. Suurin osa ohjelman kehityksestä on liittynyt puhelimen gps-koordinaattien vertaamiseen OpenStreetMap-tietokannan suojatietietoihin.

Ohjelma seuraa puhelimen liikkeitä jatkuvasti ja tietää täten käyttäjän sijainnin. Applikaatio lataa käyttäjän sijainnin mukaan kaikkien suojateiden koordinaatit 1x1km kokoiselta alueelta. Jos käyttäjä siirtyy 100m päähän tämän 1x1km kokoisen ruudun reunasta, ladataan viereisen 1x1km ruudun suojateiden koordinaatit. Suojateiden tiedot ladataan OpenStreetMap-tietokannasta, jossa tiedot löytyvät avoimesti ja kattavasti.

Applikaatio tarkistaa sijainnin muuttuessa jatkuvasti käyttäjän ympäriltä 300x300m kokoiselta alueelta etäisyydet suojateihin ja applikaatio ilmoittaa, mikäli käyttäjä on 10m päässä suojatiestä. Demoversio ei varsinaisesti siis lukitse puhelinta, vaan ilmoittaa käyttäjälle mikäli ollaan suojatien lähellä. Alueen jakaminen älykkäästi ruutuihin vähentää tarvetta ladata tietoja suojateistä liian kaukaa ja pitää huolta, ettei etäisyyksien tarkistamiseen kulu liikaa laitteen laskentaresursseja.

Ratkottavia asioita applikaation kehityksessä on vielä epätarkan gps-datan kompensoiminen kiihtyvyysantureilla sekä käyttöliittymän hiominen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti